GDF SUEZ – Responsiivisella suunnittelulla mobiiliaikaan

Onko termi responsiivinen eli mukautuva suunnittelu sinulle tuttu? Jos ei, tulet melko varmasti kuulemaan siitä paljon loppuvuoden aikana. Erilaisten päätelaitteiden yleistymisen myötä responsiivisesta suunnittelusta on tullut yksi web-suunnittelun kuumista aiheista.

Investis julkaisi viime joulukuussa ensimmäisen responsiivisen sivuston Dunelm Millille. Viikkoa myöhemmin päivänvalon näki GDF SUEZ Exploration & Productionin responsiivinen sivusto.

Responsiivisen suunnittelun avulla voit varmistaa, että sivustosi näkyy haluamallasi tavalla riippumatta siitä, millä päätelaitteella käyttäjä sivustollesi tulee tai mitä selainta hän käyttää. Kun vanhemmat sivustot skaalautuvat automaattisesti näytön koon mukaan, ne saattavat samalla pienentää sisällön hyvin pieneksi ja vaikealukuiseksi. Responsiiviset sivustot mukauttavat myös sisällön näytön koon mukaan, joten käyttäjä löytää haluamansa sisällön helpommin.

Voit testata responsiivisen sivuston ideaa pienentämällä selainikkunaa. Jos katsot esimerkiksi GDF SUEZ:n sivustoa, huomaat että sisältö mukautuu ikkunan kokoon. Jos käytät sivustoa mobiililaitteella, fonttien ja kuvien koot sekä koko ulkoasu muuttuu mobiilikäyttäjille tutumpaan muotoon.

Parhaat muutokset ovat useimmiten yksinkertaisimpia, ja responsiivisen suunnittelun tulokset ovat mielestämme puhdasta yksinkertaisuutta. Oikein kehitetyt, erilliset mobiilisivustot ovat sisällön kannalta edelleen mobiilikäyttäjälle paras vaihtoehto, koska ne on suunniteltu juuri hänen laitteelleen. Investiksen äskettäin julkaistu mobiilisivusto Hibulle on hyvä esimerkki siitä. Responsiivinen suunnittelu tuo mobiilisivuston rinnalle toisen ratkaisun, jossa nykyinen sivustosi mukautetaan toimivaksi päätelaitteesta riippumatta.

Mobiilikävijöiden määrä yrityssivustoilla on kasvanut viime vuosina hurjaa vauhtia, ja heitä oli vuonna 2012 jo 14% kaikista käyttäjistä. Siksi toimivan sivuston tarjoaminen heille ei ole enää vain kiva lisä, vaan pikemminkin välttämättömyys.

Jos kiinnostuit responsiivisesta suunnittelusta, ota meihin yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää.

Tags:

Leave a Reply

 

Featured post

Explore our blog by tag