Digitaalisen sijoittajaviestinnän rooli IPO-projektissa – case Pihlajalinna

IPO

Listautuvan yrityksen viestintä muuttuu olennaisesti siitä päivästä alkaen kun listautumisaikeesta kerrotaan julkisuuteen. Yhtiöstä haetaan tietoa enemmän ja halutaan ymmärtää minkälainen yhtiö on listautumassa – olisiko siitä sopivaksi sijoituskohteeksi, haluaisinko osallistua merkintään? Digitaalisen sijoittajaviestinnän asiantuntijana olennaista minulle on laadukkaan sisällön lisäksi painottaa, että kaikkea tätä tietoa haetaan ensisijaisesti yhtiön verkkosivuilta ja verkosta yleensäkin.

Verkkosivut tärkein kanava IPO-sanomalle

Verkkosivut ovat jokaisen listautuvan ja jo listatun yhtiön tärkein viestintäkanava. IPO:ssa yhtiöiden on etenkin panostettava Sijoittaja-osion kehittämiseen.

Olimme mukana auttamassa Pihlajalinnaa kehittämään Sijoittaja-sivuja viime kevään ja kesän listautumisen yhteydessä. Verkkosivuston osalta IPO-projekti etenee vaiheittain ja aikataulut ovat tarkat ja samalla tiukat, eikä tekniikka saa pettää. Sisältöä julkaistaan IPO-projektin perusvaiheiden ja säännösten mukaisesti. Tärkeää on noudattaa tiedonantovelvollisuuden sääntöjä muun muassa disclaimer-toimintojen osalta.

Analytiikka paljastaa Sijoittaja-sivustosta paljon

Analytiikan perusteella Pihlajalinnan sivuston suurimmat kävijäpiikit olivat niinä päivinä jolloin merkintähinta ja listalleottoesite julkaistiin. Seuraavissa IPO-projektissa olisikin hyvä miettiä, mitä kaikkia sisältöjä Sijoittaja-sivustolla voidaan julkaista näiden tapahtumien yhteydessä kun kävijämäärät ovat huipussaan.

Listautuneena yhtiönä Pihlajalinnan Sijoittaja-sivusto vetää suuria kävijäpiikkejä aina tiedote- ja tulospäivien yhteydessä, mikä onkin tyypillistä listayhtiöille.

IPO-vaiheessa keskitytään olennaisimpiin sisältöihin

On ymmärrettävää, että listautuva yhtiö ei aina pysty käyttämään aikaa laajan Sijoittaja-sivuston luomiseen IPO-projektin aikana, vaan sivuston kehittäminen jatkuu listautumisen jälkeen. IPO-vaiheessa on tärkeää keskittyä olennaisimpiin sisältöihin kuten strategian, toimintaympäristön ja talouslukujen esittämiseen, corporate governance -asioita unohtamatta. Listautumisen ja kaupankäynnin alkaessa sivustolle lisätään tietoja osakkeesta – esitetään kaupankäynnin ja hinnan kehitystä sekä omistajarakenteen muutosta.

Digitaaliseen sijoittajaviestintään kuuluvat entistä enemmän myös videot ja webcastingit sekä sosiaalisen median käyttäminen. Näiden käyttöä ei vielä olla kovasti Suomessa harjoitettu IPO-projekteissa, mutta ehkäpä tämän vuoden aikana? Onhan tästäkin vuodesta povattu vilkasta IPO-vuotta.

Tags: ,

Leave a Reply

 

Featured post

Explore our blog by tag