Parhaat Sijoittaja-sivut verkossa – mitkä asiat nousivat esille?

Sijoittaja-sivut

Perinteinen Pörssisäätiön järjestämä Parhaat Sijoittaja-sivut verkossa -kilpailun tulokset julkistettiin keskiviikkona. Mielenkiinnolla käyn näissä tilaisuuksissa kuulemassa mitkä asiat suomalaisraadin mielestä ovat nyt tapetilla ja mitkä yhtiöt arvioinnissa pärjäävät parhaiten.

Vastuullisuus nousi kriteeristöön

Tämän vuoden kriteereissä ei ollut mitään suuria muutoksia, mutta mielenkiintoista oli nähdä, että SRI tai vastuullinen sijoittaminen tai kestävä toiminta oli nyt ensimmäistä kertaa nostettu omaksi kriteerikseen.

Käytettävyys, mobiili ja some;

Verkkoviestinnän näkökulmasta oli myös hienoa nähdä, että käytettävyys ja visuaalisuus koettiin tänä vuonna tärkeiksi kriteereiksi. Pörssiyhtiöt ovat parin viime vuoden aikana reippaasti uusineet sivustojaan responsiivisiksi ja sen yhteydessä ovat myös sivustojen ilmeet saaneet mahtavia kohennuksia.

Jos voisimme pikakelata muutaman vuoden taaksepäin kuulemaan miten sivustoja silloin arvioitiin emme olisi kuulleet sanoja some, Twitter tai Periscope emmekä myöskään mobiilia. Tänä vuonna nämä nousivat useamman kerran esille – mikä on ilahduttavaa. Talouselämän Elina Lappalainen osasi kuitenkin kertoa, että tviittaavia toimareita on edelleen vähän – TE500:n joukossa heitä oli vain 21!

Sijoittaja-sivuja käytetään yhä enemmän mobiilisti, jolloin on tärkeää suunnittella sivustojen sisällöt ja rakenteet mobile first -periaatteella. Sen, kuinka nopeasti ja helposti kännykällä pääsee sisältöihin kiinni tulisi ohjata vahvemmin suunnittelua. IR-sovellukset voisivat palvella tätä tarvetta todella hyvin.

Laki vs. luovuus?

Keskustelua käytiin myös siitä, kuinka rohkeasti pörssiyhtiöt voisivat olla luovia sijoittajaviestinnässään? Yksiselitteistä vastausta tälle ei tullut – todettiin toisaalta, että sijoittajaviestinnässä pitää sääntelyn takia tavallaan toimia konservatiivisesti ja ottaa asiat vakavasti, mutta samalla toivottiin asioiden paketoimista luovasti ja laajempia näkökulmia sisältöihin.

Omat top 3 -poiminnat

  1. Vuosikertomuksissa ja muissa PDF:ssä on paljon hyviä sisältöjä, joita tulisi paremmin laittaa Sijoittaja-sivuille
  2. Ajantasalla olevat omistustiedot ovat tärkeät ja niiden päivittymistä seurataan aktiivisesti
  3. Vastuullisuuden voisi nostaa yhdeksi erottavaksi tekijäksi sijoittajaviestinnässä

Onnittelut kilpailussa hyvin pärjänneille yhtiöille: Robit, CapMan, YIT, Lemminkäinen, Sanoma, Wärtsilä, Kesko ja KONE.

Stay tuned! Investis julkaisee toukokuussa oman IQ-verkkosivuarvioinnin tulokset – mielenkiinnolla jäämme odottamaan mitkä yhtiöt tällä kertaa pärjäävät siinä parhaiten.

Tags: ,

Leave a Reply

 

Featured post

Explore our blog by tag