Digitalisaatio ohjaa sijoittajaviestintääkin

Uusi työ avaa uusia näkökulmia tuttuihin asioihin. Erilaisten verkkopalvelujen ja -sovellusten toimittaminen ja niiden ympärille rakentuvat kumppanuudet ovat olleet työtehtävieni keskiössä viimeiset kymmenen vuotta. Toukokuussa aloitin työt digitaalisen sijoittajaviestinnän parissa Investiksellä. Mitä ensimmäisestä kuukaudesta on jäänyt käteen?

Sijoittajaviestinnän digitalisoituminen ei ollut yllätys. Sama kun koskee kohta kaikkea muutakin inhimillistä toimintaa. Mielenkiintoisimmat havaintoni liittyvät siihen, kuinka eri lähteistä eri formaateissa saatava data onnistutaan esittämään laadukkaasti ja johdonmukaisesti verkossa. Tämä on oleellista sekä yhtiön että sijoittajien kannalta.

Sijoittaja-sivusto on pörssiyhtiölle tärkein sijoittajaviestinnän kanava, eikä sen(kään) osalta ole yhdelläkään yhtiöllä varaa pudota kelkasta. Sijoittaja-sivujen ja IR-työkalujen kautta tarjottavan informaation on oltava mahdollisimman visuaalista, ja käytettävissä ajasta, paikasta tai päätelaitteesta riippumatta.

Monet tarjoavat sijoittajien, analyytikoiden ja median käyttöön myös IR-applikaation, jonka kautta esimerkiksi keskeiset taloustiedot, pörssitiedotteet, videomateriaali ja tapahtumakalenteri ovat käyttäjän ulottuvilla offline-tilassakin.

 

Toinen mielenkiintoinen alue ovat talous- ja sijoittajaviestintää ohjaavat säännöt ja määräykset. Olin toki yleisellä tasolla näistä tietoinen, koska olen työskennellyt pörssiyhtiöidenkin kanssa koko työurani ajan. Tähän asti kukaan ei kuitenkaan ole odottanut, että tuntisin esimerkiksi arvopaperimarkkinalain edes pääpiirteissään. Lakihan on sopivina palasina aivan mainiota iltalukemista. Sisäpiiritiedon merkityskin on jo ehtinyt avautua uudella tavalla. Olen ollut vuosien varrella osallisena lukuisissa salassapitosopimusten alaisissa projekteissa tai työtehtävieni takia muulla tavalla ”sisäpiirissä”. Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä urallani lienee, kun pöydän yli ojennettiin tutkittavaksi silloin mullistava uutuus, kamerakännykkä, ennen sen julkistusta. Samalla ohjeistettiin, että tätä et sitten ole nähnyt, vaikka kysyttäisiin. Mutta salassa pidettävä tietokin saa aivan uuden ulottuvuuden, kun sitä pysähtyy tarkastelemaan lakien ja säädösten valossa.

Digitaaliseen sijoittajaviestintään liittyvät olennaisesti teknologiavalinnat. Tarvittaessa Investis tarjoaa sijoittaja- ja konsernisivustoille valmiin alustan työkaluineen. Näihin teknologioihin palaan tarkemmin seuraavassa kirjoituksessani.

Jukka Ylikitti aloitti Investiksellä toukokuussa ja toimii meillä Digital Communications Managerina vastaten omien asiakkuuksien Sijoittaja-sivuista ja IR-appeistä. Jukka on aiemmen työskennellyt muun muassa Ambientialla, Cisionilla ja M-brainillä, joten joillekin nimi saattaa ollakin jo tuttu. Jukan tavoittaa osoitteesta jukka.ylikitti@investis.com.

Tags: , , ,

Leave a Reply

 

Featured post

Explore our blog by tag